Paprasčiausios plikytos tešlos pyragaičiai

Ingridientai:
250 g pieno,
60 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
250 g miltų,
6 kiaušiniai.
Gaminimas
Pieną supilti į puodą, į jį sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, įberti žiupsnelį druskos ir užvirinti. Nukelti nuo ugnies ir po truputį berti miltus nuolat maišant mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.

Puodą vėl statyti ant ugnies ir maišyti, kol tešla sulips į vieną gabalą ir atšoks nuo puodo dugno.

Tešlą iš puodo perdėti į molinį dubenį ir šiek tiek atvėsinti. Vienas po kito nuolat maišant į tešlą įmušti kiaušinius. Tešla turi būti elastinga, vientisa, blizganti ir ganėtinai tąsi - pakelta lengvai drykti nuo šaukšto.

Skardą iškloti kepimo popieriumi, plonai ištepti riebalais ir pabarstyti miltais. Tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį ir atokiai vienas nuo kito išspausti norimos formos pyragaičius.

Kepti iki 200-220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pyragaičiai gražiai pagels. Ištraukus kiekvieną įpjauti, ataušinti ir pripildyti kremo.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!