Paprastas pyragas

Ingridientai:
1 kg miltų,
1/2l. pieno arba vandens,
15—30 g mielių,
10 g druskos,
50 g cukraus,
1 kiaušinis aptepimui.
Gaminimas
Pienas pašildomas iki 35°C. Į dubenėlį, kuriame bus maišoma, suberiama pusė miltų. Mielės sutrupinamos į stiklinę ir ištrinamos su cukrumi. Tada jos supilamos į pieną ir įmaišoma tešla. Išplakta tešla apibarstoma miltais, šiltai uždengiama ir paliekama šiltoje vietoje, kad pakiltų. Norint greičiau pakildinti, mielių dedama 30—40g, ir tešla statoma ant puodo su šiltu vandeniu.

Tešlai atslūgus, minkoma iš karto suberiant visus likusius miltus ir druską. Kai minkant tešla nebelimpa prie indo kraštų bei prie rankų ir joje atsiranda oro pūslelių, paviršius sulyginamas, aptepamas riebalais ir uždengus statoma šiltoje vietoje, kad antrą kartą pakiltų. Tuo metu kuriama krosnis. Jai įpusėjus kūrentis, tešla dedama į riebalais išteptas pailgas aukštesniais kraštais skardas (2/3 jų tūrio), gerai pakildinama (trečią kartą), aptepama kiaušiniu ir kepama 45—60 min. Jei tešla prieš kepant nepakankamai iškyla, krosnyje pyragas išakija netolygiai ir didelėmis skylutėmis, paviršius ir šonai sutrūkinėja.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!