Parauginti saldžiarūgščiai patisonai

Ingridientai:
2 kg patisonų,
1 l vandens,
30 g druskos,
15 g cukraus,
120-150 g prieskonių (vyšnių ir juodųjų serbentų lapų, krapų, krienų lapkočių, česnakų).
Gaminimas
Jaunus 3-5 cm skersmens patisonus nuplauti, sudėti į indą sluoksniuojant su prieskoniais. Šaltame vandenyje ištirpinti druską ir cukrų, užpilti ant patisonų ir paslėgti. Laikyti kambario temperatūroje, kol paviršiuje atsiras putų, o sūrymas pasidarys drumzlinas. Tuomet patisonus perdėti į paruoštus stiklainius ir įdėti šviežių prieskonių.
Sūrymą, kuriame rūgo patisonai, užvirinti ir karštą užpilti ant patisonų. Po 6-8 min. jį nupilti. Vėl užvirinti ir užpilti ant patisonų. Jei patisonai sudėti įį 3 I talpos stiklainius - tai kartoti 3 kartus. Tuomet stiklainius sandariai užždaryti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!