Pieno kisielius su slyvomis

Ingridientai:
1l. pieno,
1 pakelis vanilinio cukraus,
100 g cukraus,
3 kupini šaukštai krakmolo,
1/2kg geltonųjų slyvų, braškių ar aviečių.
Gaminimas
3 stiklinės pieno užvirinama su cukrumi. Krakmolas išleidžiamas 1 stiklinėje šalto pieno ir maišant supilamas į verdantį pieną kartu su vaniliniu cukrumi. Kai tik pasirodo pirmieji burbuliukai, sutirštėjęs kisielius nukeliamas nuo ugnies, nes, ilgiau verdant, pasidaro tąsus. Į aukštoką šaltu vandeniu sudrėkintą indą sluoksniuojamas kisielius su nuplautomis slyvomis. Pirmojo kisieliaus sluoksnio pakraščiais uogos įspaudžiamos iki dugno. Viršutinis sluoksnis — kisieliaus. Gerai atšaldoma. Prieš patiekiant į stalą, gaminys išverčiamas ant lėkštės. Viršus pabarstomas trupintais ar kapotais riešutais. Į lėkštę įpilama raudonų uogų sunkos (nebūtinai).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!