Pievagrybiais įdarytas karpis


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.1 karpis (apie 1,5kg)
2.1 šaukštas margarino
3.1 šaukštas sviesto
4.1 bandelė (nesaldi)
5.2 kiaušiniai
nepilna stiklinė pieno
6.10 - 15 vidutinių pievagrybių
petražolių lapelių
maltų pipirų, citrinpipirių ir druskos pagal skonį
Gaminimas:
Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių. Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine ir ataušinami. Du tryniai ištrinami, sumaišomi su piene išmirkyta ir nuspausta bandele, grybais, susmulkintais petražolių lapeliais, citrinpipiriais, pipirais, druska. Paskiausiai įmaišomi išplakti kiaušinių baltymai. Apsausinta žuvis prikemšama įdaro ir ‘’užsegama’’ pagaliukais. Pašildytame stikliniame ugniai atspariame inde ištirpinamas sviestas ir į jį įdedama žuvis. Prieš dedant į orkaitę, žuvis keliose vietose aštriu peiliu įpjaunama skersai ir apipilama likusiuoju ištirpintu sviestu. Kepama 45 - 60 minučių. Kepant dažnai palaistoma atsiradusiu skysčiu. Žuvis bus iškepusi, kai, paspaudus prie galvos nebeišsiskiria sultys.
Tiekiama inde, kuriame kepė, su bulvėmis fri. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!