Plikyti pyragaičiai su citrininiu kremu

Ingridientai:
10 pyragėlių:

Tešlai:

50 g sviesto arba margarino;
150 g miltų;
30 g krakmolo;
4-6 kiaušiniai;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių.

Įdarui:

4 kiaušiniai;
100 g cukraus;
2 citrinų sultys;
3 arb. š. želatinos.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Puode užvirinti 250 ml vandens su sviestu arba margarinu. Puodą nukelti nuo viryklės ir iš karto suberti miltų bei krakmolo mišinį. Viską sumaišyti ir nuolat maišant, kaitinti apie 1 min., kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų. Karštą tešlos gniužulą tuojau pat įdėti į dubenėlį ir po vieną įmušti kiaušinius. Kai tešla ima gražiai blizgėti ir sunkiai kristi nuo šaukšto, kiaušinių pakanka.

Į atvėsintą tešlą įmaišyti kepimo miltelius. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išdėlioti graikinio riešuto dydžio tešlos gumulėlius, suformuotus dviem šaukšteliais arba išspaustus konditeriniu švirkštu. Pyragėlius kepti orkaitėje 25-30 min. Per pirmąsias 15 min. orkaitės durelių atidarinėti negalima, nes kepiniai sukris. Iškepusius pyragėlius perpjauti pusiau (į 2 sluoksnius) ir atvėsinti.

Įdarui kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išplakti su cukrumi bei citrinų sultimis. Želatiną išbrinkinti, ištirpinti ir atsargiai įmaišyti į trynių masę. Kai masė ims stingti, įmaišyti iki standžių putų išplaktu baltymus. Kremą dėti ant apatinių pyragėlių sluoksnių ir uždengti viršutiniais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!