Plikytos tešlos pyragėliai su grietinėlės įdaru

Ingridientai:
12 vidutinio dydžio pyragėlių:

125 g sviesto arba margarino;
Žiupsnelis druskos;
125 g miltų;
40 g krakmolo;
4-5 kiaušiniai;
500 ml grietinėlės;
30 g cukraus;
50 g cukraus pudros;
Sviesto arba margarino skardai patepti;
Miltų skardai pabarstyti.
Gaminimas
Tešlai 125 ml vandens užvirinti su sviestu arba margarinu bei druska. Puodą nukelti nuo viryklės. Į skystį iš karto suberti miltų ir krakmolo mišinį. Puodą vėl statyti ant viryklės ir maišyti tol, kol susiformuos nuo puodo kraštų lengvai atsiskiriantis tešlos gniužulas bei ant puodo dugno atsiras baltų apnašų sluoksnis. Į tešlą greitai įmaišyti vieną kiaušinį. Paskui ją 5 min. aušinti. Po vieną įmušti likusius kiaušinius. Penktąjį kiaušinį mušti tik tuo atveju, jei įmušus keturis, pasirodys, kad tešla dar per kieta. Tešla tinkamo kietumo, jei ji sunkiai krinta nuo šaukšto.

Skardą ištepti sviestu arba margarinu ir pabarstyti miltais. Tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos išspausti 4 cm skersmens apskritimus. Tarp atskirų tešlos apskritimų palikti tarpą. Kišti į iš anksto iki 220°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 30 min. Iškepusių pyragėlių viršų nukirpti žirklėmis arba nupjauti labai aštriu peiliu. Juos ataušinti.

Dubenėlyje iki standžios konsistencijos išplakti grietinėlę su cukrumi. Šiuo kremu įdaryti pyragėlius. Uždėti nukarpytas pyragėlių viršūnes. Pyragėlius apibarstyti cukraus pudra ir tuojau pat patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!