Prancūziškas tortas

Ingridientai:
Trapiai tešlai:
1/3 pakelio sviesto,
3 šaukštai cukraus,
1 trynys,
stiklinė miltų.

Plikytai tešlai:
7 šaukštai sviesto ar margarino,
druskos,
pilna stiklinė miltų
4 kiaušiniai.

Pertepimui:
1/2l. pieno,
vanilės lazdelė,
5 kiaušiniai,
3/4 stiklinės cukraus,
1 pakelis vanilinio kremo,
150 g abrikosų uogienės.
Gaminimas
Užmaišyti trapią tešlą, suvynioti į polietileną ir 30 min. įdėti į šaldytuvą. Iškočioti, kad atitiktų tortinės formos dugną, ir subadyti šakute.

Plikyta tešla: užvirti stiklinę vandens su sviestu ir žiupsneliu druskos, suberti miltus, maišyti, kol tešla atstos nuo puodo sienelių. Nukelti nuo ugnies. Nesiliaudama maišyti po vieną įmušti kiaušinius. Ant trapios tešlos
į formą konditeriniu švirkštu išspausti storą apskritimą iš plikytos tešlos, o greta - keletą nedidelių
pyragaičių. Įdėti į orkaitę ir kepti iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje antroje nuo apačios pakopoje (kepimo
metu neatidarinėti orkaitės durelių).

Kremas: užvirti pieną su vanile, trynius ištrinti su cukrumi ir vaniliniu kremu iš pakelio. Pilti į verdantį
pieną ir visą laiką maišyti. Kremą palikti, kad atauštų. Baltymus išplakti ir sudėti į kremą. Į tešlos vidų
sudėti paruoštą masę, o ant viršaus išdėlioti iškeptus pyragaičius. Plikytos tešlos apskritimą ir pyragaičius
patepti abrikosų uogiene.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Marion 2024-01-16 19:32:15
Explore the limitless possibilities of Procreate, the game-changing digital art app. This detailed post examines every aspect of Procreate, showcaasing how it chanhges the worlkd of digital art. Get insights on how to utilize its advanced tools and features, regardless of whether you are a newcomer or a experienced artist. Gain knowledge on brush customization, layer management, and complex techniques to boost your art. Come along as we explore how Procreate mazkes dgital art simpler and more enjoyable ffor everyone Zaided