Putėsiai

Ingridientai:
4 šaukštai saldžių uogų sulčių
Džemo ar uogienės
2 šaukštai cukraus
2 stiklinės vandens
2 šaukštai manų kruopų
Kiaušinio baltyno
Vanilinio cukraus
Citrinos rūgšties
konservuotų vaisių, aguonų ar razinų(kas skaniau)
Gaminimas
Džemą ar uogienę pertriname per sietelį. Į pertrintą masę suberiame cukrų, įdedame vanilinio cukraus ir citrinos rūgšties. Į verdantį vandenį maišydami suberiame manų kruopas. Be perstojo maišydami, verdame ant silpnos ugnies 10 minučių.
Į išvirtus manus maišydami po truputį supilame paruoštą saldžią masę ir atvėsiname. Nuplauname kiaušinį. Nuo trynio atskiriame baltymus ir sudedame į paruoštą masęę. Plakame plaktuvu, kol pasidaro puri masė. Sudedame įį ledų indelius ar plaččias taures ir papuoššiame konservuotais vaisiais, aguonomis ar razinomis. (Raminta)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!