Pyragas ''Uogų pieva''

Ingridientai:
Tešlai:

3 kiaušiniai,
120 g cukraus,
130 g miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
1 arbatinis šaukštelis vanilinio
cukraus,
sviesto kepimo formai patepti.

2-3 stiklinės mėlynių,
0,5 l smulkių braškių,
8-10 saldžių lazdelių,
1 pakelis braškių želė,
1 stiklinė grietinės,
3 šaukštai cukraus,
1 šaukštas želatinos.
Gaminimas
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame biskvitinę tešlą. Ją supilame į sviestu pateptą kepimo formą ir 180° C temperatūros orkaitėje iškepame
biskvitinį paplotį. Iškepusį jį išimame iš
formos ir atvėsiname. Ant biskvitinio papločio suberiame nuplautas ir perrinktas mėlynes bei
braškes. Saldžiąąsias lazdeles supjaustome nedideliais gabalėliais ir sudedame tarp uog%ęę1;. Želė paruoššą;iame taip, kaip nurodyta Šant pakeližo ir jai pradėjšššššššus stingti supilame ant uogųų. 30 min. paliekame šaltai. Grietinę sumaišome su cukrumi ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkinta
bei išleista želatina. Šią masę šaukšteliu ė gabalėliais sudedame ant pyrago ir 10-15 min. paliekame šaltai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!