Pyragėliai su braškėmis

Ingridientai:
10 pyragėlių:

500 g šaldytos (arba šviežios) bemielės sluoksniuotos tešlos (5 lakštai);
500 g braškių;
100 g cukraus;
375 ml grietinėlės;
2 pak. vanilinio cukraus;
Cukraus pudros (pyragėliams pabarstyti);
1 trynys (tešlai patepti).
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiekvieną sluoksniuotos tešlos lakštą perpjauti pusiau. Tešlos paviršių aptepti tryniu. Sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos. Kepti 25 min. Išimti iš orkaitės ir ataušinti.

Įdarui skirtas braškes nuplauti šaltu vandeniu. Padėti, kad gerai nuvarvėtų vanduo, ir perpjauti pusiau. Pabarstyti cukrumi, sumaišyti ir uždengus palaikyti 10 min. Per tą laiką iki standžios konsistencijos išplakti grietinėlę. Ją pasaldinti vaniliniu cukrumi. Braškes išdėlioti ant apatinių tešlos lakštų. Ant braškių uždėti grietinėlę, o ant viršaus- likusius tešlos kvadratus. Pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!