Pyragėliai su vištiena, sidru ir grybais

Ingridientai:
500 g sluoksniuotos tešlos,
2 šaukštai sviesto, svogūnas,
450 g vištos krūtinėlės,
150 g shiitake grybų,
300 ml sidro, kiaušinis,
4 šaukštai grietinės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Vištos krūtinėlę supjaustome kubeliais, grybus - nedideliais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir 3 minutes patroškiname svogūnus. Sudedame vištieną, grybus ir viską pakepiname. Supilame sidrą, užverdame ir troškiname 5 minutes. Sudedame grietinę, pasūdome, pagardiname pipirais. Mišinį sudedame į 4 mažas formeles.

Keturių formelių kraštus patepame kiaušinio plakiniu. Tešlą iškočiojame 3-4 cm storio lakštu ir supjaustome į 4 dalis. Uždengiame tešla formeles. Sudedame formeles į skardą ir 15-20 minučių kepame pyragėlius 200 laipsnių C karštumo orkaitėje, kol susidaro aukso spalvos plutelė. Pyragėlius išvožiame į lėkšteles.

Pastabos:
Vietoj shiitake grybų tinka pievagrybiai. Galima iškepti vieną didelį pyragą, tik nepamirškite tešlą keliose vietose įpjauti, kad išeitų garai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!