Raudonųjų serbentų tortas

Ingridientai:
500 g raudonųjų serbentų.

Tešlai:

500 g miltų;
100 g sviesto;
50 g cukraus pudros;
1 kiaušinio trynys;
1 valg. š. grietinės;
Žiupsnelis druskos;
Riebalų kepimo formai patepti.

Kremui:

300 ml pieno;
3 kiaušinio tryniai;
1 valg. š. bulvių krakmolo;
150 g cukraus pudros;
Vanilinio cukraus.
Gaminimas
Tešlai skirtus produktus suminkyti į vientisą masę ir padėti ją į šaldytuvą 30 min. Serbentus nuplauti, nusausinti, nuimti uogas nuo kotelių. Paruošti kremą: trynius ištinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišyti į krakmolą. Į gautą masę nuolat maišant plona srovele pilti verdantį pieną.

Kepimo formą ištepti riebalais, tešla aplipdyti jos dugną ir sieneles, subadyti šakute ir kepti 200°C temperatūros orkaitėje 10 min. Po to tešlą užpilti paruoštu kremu ir ant viršaus tolygiai suberti visas uogas. Orkaitės temperatūrą sumažinti iki 180°C ir kepti dar 25 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!