Rauginti kopūstai

Ingridientai:

10 kilogramų kopūstų
200 - 250 gramų druskos
1 kilogramas morkų

Gaminimas

Rauginimui geriausiai tinka vėlyvieji kopūstai ir rauginti mediniame inde. Galima rauginti ir emaliuotame inde, bet reikia, kad nebūtų nė vieno pažeidimo.

Viršutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per pusę ir išimti kotą, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopūstus. Sutarkuoti (burokine tarka) arba supjaustyti morkas. Supjaustytus kopūstus dėti į indą sluoksniais: kopūstai - morkos - truputi pabarstyti druska - kopūstai - morkos - ... Kopūstų sluoksnis turi būti nedidesnis nei 3 cm. Padėjus kiekvieną sluoksnį kopūstų reikia su medine piestele sutrombuoti. Dar galima dėti paskaninimui obuolių, spanguolių, kmynų. Kopūstai turi būti apsemti savo sultimis.

Kopūstai rūgsta kambario temperatūroje (18 - 22 laipsniai). Kai pradeda rūgti reikia porą kartų per dieną pagaliuku inde kopūstus subadyti (besti pagalį iki dugno), kad galėtųų iššeiti oras, jei renkasi pūtos - jas nugriebti. Kai kopūstai jau gerai įrūgsta tuomet išnešami į vėsią patalpą ir laikomi šaltai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!