Rauginti patisonai

Ingridientai:
3 kg patisonų,
100 g krapų,
10 g česnakų,
15 g krienų šaknų,
juodųjų serbentų lapų.

Sūrymui:
1 l vandens,
50-70 g druskos.
Gaminimas
Jaunus 4-7 cm skersmens patisonus nuplauti ir sluoksniuojant su prieskoniais sudėti į rauginimui skirtą indą. Druską ištirpinti šaltame vandenyje, užpilti ant patiso-nų ir paslėgti. Pirmąsias 1-2 dienas laikyti 18-20° C temperatūroje, vėliau 0-4° C.
Įrūgusius patisonus laikyti 0°C. Ant sūrymo paviršiaus atsiradusią plėvelę reikia periodiškai nugraibyti. Esant galimybei paviršių uždengti nesmulkintais krienų lapais ir pabarstyti supjaustytais česnakų laiškais, kuriuos, patisonams gerai įrūgus ir orams atvėsus, išimti.
Neturint tinkamų patalpų raugintiems patisonams laikyti, juos vertėtų pasterizuoti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!