Riešutiniai trikampiai

Ingridientai:
150 g miltų;
½ nubraukto arb. š. kepimo miltelių;
145 g cukraus;
2 pak. vanilinio cukraus;
1 kiaušinis;
145 g sviesto;
2 valg. š. abrikosų uogienės;
100 g maltų lazdyno riešutų;
100 g kapotų lazdyno riešutų;
50 g šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“).
Gaminimas
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įberti 45 g cukraus, 1 pak. vanilinio cukraus bei įmušti kiaušinį. 45 g sviesto supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti ant įdubimo krašto. Greitai suminkyti vientisą tešlą. Ją apie 30 min. laikyti šaltai.

Tešlą iškočioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti abrikosų uogiene. Įdarui ištirpinti 100 g sviesto, 100 g cukraus, likusį vanilinį cukrų bei 2 šaukštus vandens. Šildyti iš lėto. Įmaišyti sumaltus ir sukapotus riešutus. Masę kiek ataušinti ir vienodu sluoksniu užtepti ant tešlos. Dėti į iš anksto įkaitintą iki 175-200°C temperatūros orkaitę ir kepti 20-30 min. Kepinį ataušinti, supjaustyti trikampiais ir kampus panardinti į ištirpintą šokoladinį glajų. Išdžiovinti ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!