Rizotas su bulvėmis ir kopūstais

Ingridientai:
4 porcijoms:

90 ml pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus;
2 nuskustos ir kubeliais supjaustytos bulvės;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
1 smulkiai supjaustytas didelis svogūnas;
250 g smulkiai sukapoto kopūsto;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska;
1 šaukštas susmulkintų petražolių.
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies mažoje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus. Sudėkite bulves ir pakepkite kol suminkštės ir įgaus rusvai auksinį atspalvį (8-10 min.). Nukelkite nuo ugnies.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos (2-3 min.). Sudėkite svogūnus, kopūstus ir pakepinkite 3 min. Maišant, kad susigertų, dalimis pilkite sultinį (po ½ stiklinės), kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Sudėkite bulves. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Papuoškite petražolėmis ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!