Rizotas su pupomis ir balzaminiu actu

Ingridientai:
4 porcijoms:

90 g gabalėliais supjaustytos mėsos ar kumpio;
60 g sviesto;
2 smulkiai supjaustyti nedideli svogūnai;
1 kg šviežių arba šaldytų pupų;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
Druska;
350 g rizoto ryžių;
90 ml sauso baltojo vyno;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio;
60 g plonais gabalėliais supjaustyto avies pieno sūrio;
2 šaukštai balzaminio (saldaus itališkojo) acto.
Gaminimas
Ant nedidelės ugnies mažoje keptuvėje pakepkite mėsą, kol įgaus rusvą atspalvį (3-4 min.). Nukelkite nuo ugnies.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite pupas ir įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio. Pagardinkite druska ir kepkite, kol pupos suminkštės (apie 10 min.). Išgriebkite trečdalį pupų į atskirą indą ir sutrinkite į vientisą masę.

Suberkite į keptuvę, su likusiomis pupomis, ryžius ir pakepinkite 2 min. Supilkite vyną ir kaitinkite, kol išgaruos. Maišant, kad susigertų, dalimis po ½ stiklinės pilkite daržovių sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Įmaišykite sutrintas pupas, parmezaną ir likusį sviestą. Sudėkite mėsą ir apibarstykite avies pieno sūriu. Apšlakstykite balzaminiu actu ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!