Rojaus obuoliukai cukruje

Ingridientai:
1 kg rojaus obuoliukų,
1,8 kg cukraus,
1/2 l vandens,
1,5 šaukštelio krakmolo,
gabalėlis cinamono žievelės.
Gaminimas
Nepernokusius obuoliukus gerai nuplauti, nukarpyti vaiskočius ir 2 - 3 min. blanširuoti verdančiame vandenyje. Po to skubiai atvėsinti šaltame vandenyje. Iš vandens, 900 g cukraus ir cinamono išvirti sirupą. Į atvėsusį sirupą sudėti obuoliukus ir 10-12 vai. palaikyti. Tuomet virti 10 min. ir vėl palaikyti 5-6 vai. Tai pakartoti dar kartą. Kiekvieno virimo metu sirupą papildyti 300 g cukraus. Paskutinį kartą verdama, kol obuoliukai suminkštės. Virimo pabaigoje supilti nedideliame vandens kiekyje išmaišytą krakmolą ir, pakaitinus iki virimo, obuoliukus sukrėsti į švarius stiklainius. Uždaryti stiklainius plastmasiniais arba metaliniais dangteliais.
Taip konservuoti obuoliukai tinka tortams puoššti. Papuoššimui vaiskoččiai nenukarpomi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!