Ruginių miltų bandelės

Ingridientai:
1/2kg ruginių duoninių nusijotų miltų,
30g mielių,
3 kiaušiniai,
100g sviesto,
1/2 stiklinės cukraus,
nutarkuota 1 citrinos žievelė,
cinamono.
Gaminimas
Sviestas ištrinamas, mušama po kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol viskas sudedama. Tada supilamos išleistos mielės, suberiami prieskoniai, miltai ir suminkoma. Tešla turi būti kaip pyragui. Jei pasirodytų, kad ji per kieta, įpilama kiek šiltos grietinėlės. Tešla laikoma šiltoje vietoje, kol pakils Tada storai kočiojama (maždaug 1 cm storio), aptepama kiaušiniu, užbarstoma cukrumi ir nedidele stiklinėle išspaudžiamos apskritos bandelės. Sudėjus į riebalais pateptą skardą, šiltai paliekama, kad pakiltų. Kepama apie 25—30 min vidutinio karštumo
krosnyje.

Bandelės labai skanios šiltos ir šviežios. Valgomos prie kavos,
arbatos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!