Salotos Antipasto


Sudėtingumas: 1
Ingridientai:

Užpilas:
1 valg. šaukštas alyvų aliejaus;
2 valg. šaukštai skrudintų linų sėmenų;
2 skiltelės česnako;
2 valg. šaukštai balto vyno acto;
2 valg. šaukštai vandens;
2 valg. šaukštai smulkintų šviežių prieskoninių žolelių;
½ arb. šaukštelio sausų garstyčių;
¼ arb. šaukštelio druskos; maltų pipirų pagal skonį.

Salotos: 6 puodeliai nuplautų,
nusausintų, suplėšytų gūžinių salotų;
127 ml indelis alyvuogių be kauliukų;
170 ml indelis marinuotų artišokų šerdelių;
12 grybų, perpjautų per pusę;
2 vidutinio dydžio supjautyti pomidorai;
2 valgomieji šaukštai tarkuoto parmezano sūrio (kieto itališko sūrio).

Gaminimas:
6 kietai virti kiaušiniai, perpjauti į 4 dalis 12 plonų riekelių salamio dešros, supjaustytos į 6 mm pločio juosteles; 6 marinuoti pipirai; pagal skonį raudonojo svogūno, supjaustyto žiedelių forma. Į mažą indą supilkite aliejų ir pakepinkite svogūnus. Į kitą indą supilkite vyno actą, vandenį, žoleles, sausas garstyčias, druską, pipirus, skrudintus linų sėmenis, artišokų marinatą ir viską gerai išmaišykite. Dideliame dubenyje sumaišykite salotas, alyvuoges, artišoko šerdeles, grybus ir pomidorus kartu su pagamintu užpilu ir parmezano sūriu. Lygiomis dalimis sudėkite salotas į 6 lėkštes. Papuoškite kiekvieną jų kiaušiniu, salamio dešra, marinuotais pipirais ir svogūnais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!