Salotos su marinuota ir kepta vištiena

Ingridientai:
4 porcijos

1,25 cm imbiero šaknies,
1 česnako skiltelė,
125 ml sojos padažo,
30 ml (2 šaukštai) cukraus,
45 ml (3 šaukštai) ryžių vyno,
45 ml (3 šaukštai) sezamo aliejaus,
125 ml augalinio aliejaus,
1 raudonoji saldžioji paprika,
4 vištienos krūtinėlės, be kaulų ir odelės (apie 750 g),
1 romaniškų salotų gūžė,
125 g daigintų pupelių,
druskos.
Gaminimas
Marinatui pagaminti smulkiai sukapokite imbiero šaknį ir česnaką. Sudėkite į sojos padažą, supilkite cukrų, įpilkite po 15 ml(1 šaukštą) ryžių vyno ir sezamo aliejaus ir 30 ml(2 šaukštus) augalinio aliejaus. Gamindami padažą, 60 ml marinate perpilkite į kitą dubenį, ten pat supilkite likusį augalinį aliejų.

Paragaukite, pasūdykite ir padėkite į šalį. Papriką supjaustykite plonais šiaudeliais, sudėkite į padažą ir palikite 1-2 valandoms. Nuo vištos krūtinėlių nupjaustykite kremzles. Sudėkite į indą, užpilkite marinatu, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms; krūtinėles apverskite 3-4 kartus.

Vištos krūtinėles kepkite grilyje, dažnai aptepdami marinatu, kiekvieną pusę po 5-7 minutes, kol paruduos. Kai iškeps, ataušinkite ir supjaustykite siauromis juostelėmis. Daigintas pupeles sudėkite į dubenį su verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 minutę. Nusunkite, perskalaukite ir vėl nusunkite.

Salotų lapus ir daigintas pupeles sudėkite į dubenį. Užpilkite padažu su paprikos šiaudeliais ir išmaišykite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!