Šaltalankių gėrimas (Jūratės) (foto)

Ingridientai:
2,5 stiklinės šaltalankių uogų,
1 stiklinė vandens,
3 valg. š. ar daugiau cukraus.
Gaminimas
Nuplautas šaltalankių uogas užpilti karštu (bet ne verdančiu) vandeniu, kad apsemtų ir palaikyti maždaug 2 min., (taip vėliau jos lengviau susimaigys). Tada vandenį nupilti, o uogas sumaigyti. Ant dubenėlio krašto uždėti dvigubos marlės gabalėlį ir nupilti susidariusias sultis. Uogas galima dar pamaigyti, kad nebūtų likę sveikų, vėl nupilti. Tuomet po truputį maigytų uogų dėti ant marlės ir stipriai nuspausti. Išspaudų neverta išmesti: iš jų galima pasigaminti šaltalankių aliejų, panaudoti vonioje ar kt. Gautas šaltalankių sultis atskiesti pagamintu sirupu: virintame vandenyje ištirpintu cukrumi pagal skonį. Kas nori saldesnio gėrimo, cukraus galima dėti daugiau. (Didesnis kiekis cukraus geriau ištirps karštame vandenyje, tačiau teks palaukti kol sirupas atvės.) Pagamintą sirupą supilti į sultis ir išmaišyti. Šio pilti pagal norus. Galima daryti stipresnį koncentratą (pilti kiek mažiau nei yra sulčių), galima silpnesnį (pilti daugiau) arba gaminti 1:1. Skanų ir sveiką gėrimą jau galima ragauti. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!