Skruzdėlynas

Ingridientai:

Tešla:

3 kiaušiniai
9 šaukštai miltų
(vienam kiaušiniui dedami apie 3 šaukštai miltų)

Glaistas:

1 stiklinė dirbtinio (arba natūralaus, jei negaila) medaus
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė vandens

Apibarstymui:

aguonos

Kepimui

0,7 litro aliejaus (geriausiai rapsų)

Gaminimas:

Glaistas

Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas.

Tešla

Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 - 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo (permatomumo).

Supjausčius į norimos formos lapelius (geriausia lygiakraščius trikampius), juos sumetam į karštą keptuvę (indą) su aliejum. Lapeliai kepami iki norimo rudumo. Iškepti lapeliai pamirkomi glaiste ir dedami ant lėkštės. Kiekvienas lakštelis apiberiamas aguonomis. Iš lakštelių suformuojame piramidę.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

zara 2013-03-08 10:45:38
bet tai kaip cia suprasti tesla minkyti valanda ar pusantros vlandos nu nesamone kazkoke......

[email protected] 2009-05-21 23:01:24
Glaisto uzvirinti tikrai nereikia,nes tada jis pasidaro kietas ,galima dantis issilauzyti.ir minkyti tiek laiko nereikia,ant stalo pilti reikia alieju,delioju lapelius ant ju pilu glaisto po truputi.a