Sluoksniuota tešla su varške

Ingridientai:
250 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
250 g sviesto;
250 g varškės;
Žiupsnelis druskos.
Gaminimas
Šaltus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir išsijoti ant lentos arba stalo. Įmaišyti supjaustytą šaltą sviestą. Varškę sudėti ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo, paskui sudėti į miltus. Užberti druską. Viską greitai suminkyti šaltomis rankomis. Suformuoti kepaliuką, jį uždengti ir 30 min. laikyti šaldytuve.

Iš tešlos iškočioti į ¾ cm storio lakštą. Lakštą sulankstyti į keturis sluoksnius. Tešlą 30 min. laikyti šaltai. Tada tešlą iškočioti į 1 cm storio lakštą, vėl sulankstyti į keturis sluoksnius ir trumpai palaikyti šalai. Procesą kartoti keturis kartus. Tada suformuoti kepinį, palaikyti šaltoje vietoje. Po to dėti į orkaitę įkaitintą iš anksto iki 220-230°C temperatūros ir kepti 20-30 min. Per pirmąsias 15 min. orkaitės durelių negalima atidarinėti.

Pastaba: Sluoksniuota tešla su varške puikiai tinka kepiniams su sūriu, lazdelėms su kmynais, kitiems pikantiškiems kepinimas. Tačiau ją galima naudoti ir tortams, tuo atveju tiesiog reikia įdėti cukraus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!