Šokoladiniai pyragėliai su raudonųjų serbentų džemu

Ingridientai:
4 porcijos

300 g miltų,
300 g cukraus,
6 kiaušiniai,
10 g vanilinio cukraus,
2 šaukštai kakavos miltelių,
100 g raudonųjų serbentų džemo,
50 g miltinio
cukraus glajaus,
raudonųjų serbentų šakelių papuošti.

Gaminimas
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir sudedame į atskirus dubenėlius. Cukrų padalijame pusiau. Vieną dalį plakame su kiaušinių baltymais, kol susidaro standžios putos, kitą sukame su tryniais, kol pabąla. Į trynių masę po truputį pilame persijotus miltus, vanilinį cukrų, kakavos miltelius. Paskui atsargiai įmaišome išplaktus kiaušinių baltymus.

Nedideles apskritas kepimo formeles pabarstome miltais. Įpilame į jas tešlos. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 15 minučių. Iškepusius pyragėlius labai švelniai (kad nesukristų) išimame iš orkaitės ir palaukiame, kol atvės. Į deserto lėkštelę įpilame raudonųjų serbentų džemo. Jei džemas - tirštas, praskiedžiame šiltu virintu vandeniu. Į džemą po truputį pilame cukraus pudros glajaus, sudarydami norimą ornamentą. Šokoladinius pyragėlius "įsodiname" į džemą. Papuošiame raudonųjų serbentų šakele.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!