Šokoladinis vanilinis kremas

Ingridientai:
PORCIJOS 6-8:
90 g sviesto,
100 g paprastų kvietinių miltų,
500 ml pieno,
4 kiaušiniai,
2 kiaušinių tryniai,
100 g cukraus,
1 šaukštelis vanilės esencijos,
30 g nesaldintų kakavos miltelių.

Padažas:
400 ml pieno,
90 g kokoso miltelių,
1 didelių kiaušinių trynys,
2 šaukštai cukraus,
1 1/4 šaukštelio malto cinamono,
1 šaukštas kvietinių miltų.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu 23 x 12 cm skardą. Apvyniokite skardos šonus vandeniui atsparia aliuminine folija.

Didelėje keptuvėje ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus, įpilkite pieno, nuolat pamaišydami. Virinkite ant lengvos ugnies, kol masė sutirštės, apie 5 minutes. Atvėsinkite.

Mažame dubenėlyje suplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų iki balkšvos tirštos masės. Įmaišykite į pieno mišinį. Padalykite mišinį į dvi dalis, sukrėskite į du atskirus dubenis. Į vieną dalį įmaišykite vanilės esenciją, į kitą - kakavos mitelių.

Pusę šokoladinio mišinio supilkite į skardą. Ant viršaus sukrėskite vanilinį mišinį, paskui - likusį šokoladinį. Įdėkite keptuvą į didesnį su šaltu vandeniu, ir kepkite, kol iškeps, 1 valandą. Visiškai atvėsinkite.

Padažas: Užvirinkite pieną ir kokoso miltelius ant mažos ugnies. Atvėsinkite. Perkoškite. Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, cukrų, cinamono miltelius ir miltus. Palaipsniui įplakite pieną. Vėl perkelkite į keptuvę ir užvirinkite, nuolat pamaišydami iki tirštos masės. Atvėsinkite.

Perkelkite kremą į lėkštę. Patiekite su padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!