Spagečiai su česnakais, ančiuviais ir aitriosiomis paprikomis

Ingridientai:
4-6 porcijos:
125g pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
4 skiltelės suspausto bet nesmulkinto česnako,
1 raudona aitrioji paprika,
sėkleles išimti, supjaustyti į 4 dalis,
6 sūdytų ančiuvių filė, nuplauti ir
supjaustyti,
60g baltos duonos skrebučių,
2 valgomieji šaukštai šviežiai kapotų petražolių + kelios šakeles papuošimui,
500g spagečių.
Gaminimas
Didelėje keptuvėje vidutiniškai įkaitinkite aliejų. Sudėkite papriką. Pakepinkite 2-3 minutes, kol česnakas truputį pagels. Nuimkite nuo ugnies ir išimkite česnaką bei čili pipiro gabalėlius. Į keptuvę sudėkite ančiuvius, pakepinkite 5 minutes, sutraiškydami juos šakute. Tuomet sudėkite duoną ir petražoles. Sumažinkite ugnį ir pakepinkite apie 5 minutes, kol masė taps gana sausa ir traški. Nuimkite nuo ugnies.

Į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens sudėkite makaronus ir virkite apie 8 minutes, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir dėkite į keptuvę. Gerai išmaišykite ir sudėkite į serviravimui skirtą indą. Papuoškite petražolėmis ir valgykite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!