Spagečiai su daržovių padažu

Ingridientai:
6Oml pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
2 dideli smulkinti svogūnai,
6 smulkiai supjaustytos salierų šakelės,
2 smulkiai supjaustytos vidutinio dydžio morkos,
150g žirnelių,
2 vidutinio dydžio cukinijos, supjaustytos mažais gabalėliais,
Druska ir šviežiai grūsti juodieji pipirai,
1 indelis (400g) konservuotų pomidorų su sultimis,
500g rupių miltų spagečių,
30g šviežiai tarkuoto parmezano.
Gaminimas
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutiniško karštumo. Sudėkite svogūnus, salierus, morkas, žirnelius ir cukiniją. Įberkite druskos ir pipirų. Pakepinkite apie 5 minutes, kol svogūnai suminkštės. Sudėkite pomidorus ir gerai išmaišykite. Keptuvę uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 20 minučių, kol pomidorai subliūkš ir padažas sutirštės.

Tuo tarpu išvirkite spagečius dideliame kiekyje pasūdyto vandens, virkite apie 12 minučių, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į keptuvę. Gerai išmaišykite ir dar pakepinkite 1 minutę. Perdėkite į serviravimui skirtą indą. Apibarstykite parmezano sūriu ir patiekite karštus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!