Spalvingos daržo salotos

Ingridientai:
8 porcijos
1 lapinės cikorijos galvutė (apie 150 g),
2 cikorijos galvutės 9api 150 g),
1 nedidelė garbanotųjų salotų galvutė (apie 300 g),
125 g sultenių,
125 g gražgarščių,
5-7 šakelės šviežio baziliko,
5-7 šakelės šviežio pelerūno,
1 nedidelis ryšelis šviežių laiškinių česnakų,
acto ir aliejaus užpilo,
valgomųjų gėlių žiedų (nebūtinai).
Gaminimas
Nuskabykite apvytusius lapinės cikorijos lapus. Nupjaukite kerpę. Išskirkite lapus, nuplaukite ir nusausinkite. Cikorijų galvutėms išpjaustykite šerdis, o lapelius supjaustykite. Nupjaukyte garbanotosioms salotoms kerpę, nuskabykite lapus ir išskirstykite.

Pirštais nuskabykite sultenėms kotelių apačias, palikdami nepaliestus lapelių pluoštelius. Visus salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite. Nuskabykite petražolių, baziliko ir pelerūno viršūnėles ir lapelius nuo kotelių.

Laiškinio česnako žiedus nuskabykite, o laiškus supjaustykite 2,5 cm ilgio gabalėliais. Salotų lapus sudėkite į didelį dubenį ir išmaišykite. Sudėkite priekoninius žalumynus. Pagaminkite acto ir aliejaus užpilo, gerai suplakite ir užpilkite ant salotų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!