Špinatų, šoninės ir pievagrybių salotos

Ingridientai:
Padažui:
1/2 šaukšto aliejaus,
2 arbatiniai šaukšteliai laimų arba citrinų sulčių,
1/2 arbatinio šaukštelio tabasco padažo,
1 česnakų skiltelė,
1 šaukštas susmulkintų bazilikų,
1 šaukštas susmulkintų petražolių,
1/2 arbatinio šaukštelio maltų pipirų.

Salotoms:
1 cikorijų galvutė,
jaunų špinatų lapelių,
100 g pievagrybių,
1/2 agurko,
1/2 raudonojo svogūno,
rūkytos šoninės.

Gaminimas
Sumaišome padažui skirtus produktus ir palaikome 30 min., kad įsigertų. Jeigu norime, kad padažo būtų daugiau, įpilame 2 šaukštus vandens. Didesnius salotų lapus dedame ant salotinės dugno. Mažesnius lapus sumaišome su kitais produktais, išskyrus šoninę, ir sudedame į kitą dubenį. Šoninę supjaustome 1 cm rėželiais ir kepiname keptuvėje, kol apskrunda. Po to išimame ir servetėle nusausiname riebalus. Padažą supilame į keptuvę ir maišydami pakaitiname. Šiltą padažą pilame ant sumaišytų salotų ir atsargiai išmaišome (iškedename). Salotas perdedame ant cikorijų lapų ir apdėliojame paskrudinta šonine. Puošiame citrinų skiltelėmis ir tuoj pat tiekiame į stalą. Galima valgyti su paskrudinta duona.
Pastabos: šoninės galime nedėti. Galime orkaitėje ant grotelių paskrudinti cukinijų ruoželių ir jais apdėlioti salotas. Vietoj cikorijų salotų galime dėti bet kurias kitas mėgstamas salotas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!