Su cukrumi trintos mėlynės

Ingridientai:
1 kg mėlynių,
1,5 kg cukraus.
Gaminimas
Uogas paruošti kaip kompotui. Sausas uogas sutrinti mikseriu ar sumalti mėsmale. Plačiame emaliuotame dubenyje masę sumaišyti su cukrumi ir palikti kelioms valandoms pastovėti retkarčiais pamaišant mediniu šaukštu, kad visiškai ištirptų cukrus. Uogienę supilstyti į sausus, iškaitintus stiklainius, paviršių apdengti spiritu suvilgytu pergamentiniu skridinėliu ir uždengti plastmasiniu dangteliu. Taip pagamintą uogienę 2 savaites laikyti šaldytuve, po to - tamsioje, vėsioje patalpoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!