Tortas ''Braškių rojus''

Ingridientai:
Papločiui:
3 stiklinės biskvitinių trupinių,
100-150 g sviesto,
citrinos sultys,
0,5 indelio kondensuoto pieno su cukrumi.
1 l kefyro,
0,75 kg braškių,
1 stiklinė cukraus,
4-5 šaukštai želatinos,
2 šaukštai vanilinio cukraus,
1 citrinos nutarkuota žievelė.

Papuošimui:
400 g grietinėlės,
3 šaukštai cukraus,
11-15 braškių,
1 kivis,
susmulkintų pistacijų,
biskvitinių sausainių.
Gaminimas
Sviestą išsukame su kondensuotu pienu ir citrinos sultimis. Gautą masę sumaišome su biskvitiniais trupiniais ir sukrečiame į tortinę formą. Šaukštu išlyginame paviršių ir 20 min. paliekame šaltai. Kefyrą sumaišome su pertrintomis braškėmis, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele. Maišydami supilame nedideliame vandens kiekyje iššbrinkintąą ir ięšštirįįįpint&ąąąą#261;ą žželatiną. Kai kefyrŠŠo masė pradeda stingti, ją supiššššššššlame į tortinę formą ir 30 min. paliekame šaltai. Sustingusį tortą išimame iš formos. Šonus ir dalį viršausų aptepame plakta pasaldinta grietinėėle. Šonuėės papuošiame biskvitiniais sausainiais, o viršų braškėmis, kivio skiltelėmis ir susmulkintais riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!