Tortas su vyšnių likeriu

Ingridientai:
Tešlai:

6 kiaušiniai;
200 g cukraus;
1 tarkuota citrinos žievelė;
1 pak. vanilinio cukraus;
200 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų formai ištepti.

Įdarui:

250 ml pieno;
1 vanilės lazdelė;
2 valg. š. krakmolo;
200 g sviesto;
200 g cukraus;
2 taurelės vyšnių likerio;
200 g apelsinų džemo;
12 vyšnių.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakit iki purios masės. Sudėti tarkuotą citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti, supilti į torto formą riebalais išteptu dugnu ir kepti orkaitėje apie 50 min. Biskvitą ataušinti.

Nuolat maišant užvirinti pieną su išilgai įpjauta vanilės lazdele. Lazdelę išimti. Krakmolą iki vientisos masės išmaišyti nedideliame kiekyje vandens, supilti į pieną, pamaišyti ir trumpai užvirti. Ataušinti nuolat maišant. Iki purios masės išsukti sviestą su cukrumi, supilti ataušintą pudingą bei likerį ir išmaišyti.

Biskvitą perpjauti į tris sluoksnius. Dvi biskvito dalis sutepti džemu, po to ant kiekvieno jų užtepti po 1/3 kremo. Biskvitus sudėti vieną ant kito. Torto viršų bei kraštus aptepti likusiu kremu. Papuošti vyšniomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!