Tortas „Žemuogių pievelė“


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
Tešlai 2 stiklinės miltų (1 stiklinė – 250 ml) ⅔ stiklinės medaus ⅔ stiklinės cukraus 2 kiaušiniai 1 nubrauktas arbat. šaukštelis sodos 1 citrinos nutarkuota žievelė Miltų pabarstymui 400 g žemuogių 400 ml plakamosios gritinėlės 100 g cukraus pudros 1 citrinos sultys 1 citrinos žievelės nutarkuotas sluoksnis Baltojo šokolado, žemuogių, mėtų lapelių papuošimui.
Gaminimas:
Tešlai. Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, suberti sodą ir išmaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių paaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant. Medaus masę sumaišyti su miltais ir citrinos žievele. Tešlą laikyti šaldytuve vieną parą. Orkaitę įkaitinti iki 200 °C. Tešlą padalinti į šešias dalis, stalą pabarstyti miltais. Tešlą iškočioti plonais (degtuko storio:) ) maždaug A4 popieriaus dydžio (~20X30 cm) lakštais ir kepti ant kepimo popieriaus 6–8 minutes, kol pagels. Išimti iš orkaitės, apversti ir labai greitai nuimti popierių nuo lakšto. Taip iškepti visus lakštus. Kremui žemuoges išplakti kartu su grietinėle, cukraus pudra, citrinos sultimis ir žievele. Iškepti lakštai yra kieti, bet juos lengvai galima sulyginti dantytu peiliu. Lakštus pertepti kremu, viršaus netepti. Viršų uždengti kepimo popieriumi, ant jo uždėti virtuvinę lentelę ir įdėti į šaldytuvą nakčiai. Nuimti lentelę ir popierių, torto viršų užpilti ištirpintu baltuoju šokoladu ir papuošti uogomis ir mėtų lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!