Traškūs agurkai

Ingridientai:
1 didelis agurkas,
druskos,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
25 g baltos duonos džiūvėsėlių,
maltų juodųjų pipirų,
25 g sviesto,
aliejaus.
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 200 °C temperatūros. Nuplautą ir neluptą agurką supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, kiekvieną gabaliuką perpjauname išilgai per pusę, po to puseles supjaustome į 4 išilgines juosteles. Dideles agurkų sėklas pašaliname. Supjaustytus agurkus dedame į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir paverdame 4 minutes, po to išgriebiame ir nuvarviname.
Karščiui atsparų indą ištepame aliejumi ir sudedame ant dugno pusę supjaustytų agurkų. Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišome su baltos duonos džiūvėsėliais. Pusę gauto mišinio užberiame ant agurkų, apibarstome maltais pipirais, sudedame pusę susmulkinto sviesto. Ant viršaus dedame likusius supjaustytus agurkus, beriame tarkuoto fermentinio sūrio ir baltos duonos džiūvėsėlių mišinį, apdėliojame likusio sviesto gabaliukais, apibarstome maltais pipirais. Kepame orkaitėje 20-30 min., kol viršus paruduoja ir pasidaro traškus. Iškeptus agurkus tuoj pat tiekiame į stalą.


Pastabos: karšti traškūs agurkai tinka prie baltos žuvies, vištienos, kiaulienos patiekalų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!