Valdorfo vištienos salotos

Ingridientai:
6 porcijos:

1 svogūnas,
1 morka,
4 salierų lapkočiai, jei galima, su lapeliais,
1 ryšelis prieskoninių žalumynų mišinio (iš 5-6 petražolių, 2-3 šviežių čiobrelių šakelių ir 1 lauro lapo),
4 vištos krūtinėlės be kaulų ir odelės (apie 750 g),
1 litras vandens,
10-12 juodųjų pipirų grūdelių,
125 g graikiškų riešutų,
500 g rūgščių žaliųjų obuolių,
1 citrina,
175 ml majonezo,
175 ml paprasto jogurto.
Gaminimas
Nuluptą svogūną ir nuskustą morką supjaustykite į keturias dalis. Salierų viršūnėles ir lapelius nuskabykite. Petražoles, čiobrelius bei lauro lapą suriškite į ryšelį. Nuo vištos krūtinėlių apačios nupjaukite kremzles. Į platų puodą pripilkite vandens. Sudėkite pipirus, salierų viršūnėles, morkas ir prieskoninių žalumynų mišinio ryšelį. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies 10-15 minučių. Sudėkite vištieną ir virkite dar 12 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paskrudinkite graikiškus riešutus 5-8 minutes. Salierus supjaustykite 5 mm griežinėliais. Vištieną ataušinkite neišėmę iš viralo, po to suplėšykite 5 cm ilgio atplaišomis. Obuolius perpjaukite pusiau ir išskobkite sėklides. Supjaustykite kubeliais. Sudėkite į didelį dubenį.

Perpjaukite pusiau citriną ir išspauskite ant obuolių. Gerai sumaišykite. Į dubenį su obuoliais sudėkite vištieną, salierus, majonezą ir du trečdalius graikiškų riešutų. Sumaišykite. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai. Likusius graikiškus riešutus stambiai sukapokite ir palikite papuošimui. Salotas apibarstykite graikiškais riešutais, patiekite atskiruose dubenėliuose.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!