Varškės ir makaronų apkepas

Ingridientai:
1/2kg varškės,
250 g makaronų,
2—3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
2 šaukštai manų kruopų,
2 šaukštai cukraus,
druskos.
Gaminimas
Į varškę sudedami su cukrumi ištrinti kiaušinių tryniai, dalis sviesto, truputis druskos ir gerai išsukama. Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje, nukošiami, praaušinami, sudedama varškė, išplakti baltymai, manų kruopos, išmaišoma ir sukrečiama į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą apkepo indą. Paviršiuje uždedama keletas gabaliukų sviesto ir orkaitėje kepama 25—30 min.
Iškepęs apkepas patiekiamas tame pačiame inde, kuriame kepė. Valgoma su pasaldinta grietinėle, spanguolių ar kitokių uogų kisieliumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!