VELYKINĖ ANGELŲ DUONA

Ingridientai:
1 kg miltų
45 g šviežių mielių
200 g cukraus pudros
250g ml drungno pieno
250 g minkšto sviesto
1 pakelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
truputis šafrano
4 šaukštai romo
100 g kapotų migdolų
5 kiaušiniai

Gaminimas
Į molinį dubenį suberkite miltus ir viduryje padarykite duobutę.
Sutrupinkite mieles, sumaišykite su šaukšteliu cukraus pudros, ištirpinkite 50 ml drungno pieno ir supilkite į duobutę. Su dalimi miltų sumaišykite tirštą tyrę. Palaikykite šiltoje vietoje 10-15 min., kol tyrės paviršius sutrūkinės. Tada supilkite likusius 200 ml pieno, romą, suberkite cukraus pudrą, gabaliukais sukapotą sviestą, vanilinį cukrų, druską, šafraną, migdolus ir įmuškite 5 kiaušinių trynius.
Mikseriu su antgaliu tašlai viskąą maiššykite 5 min. išęš pradžžiųįįįįįįįį mažžu, paskui dideląąąąiu greiččiu. Tšešlą palaikykit&č#353;e šiltai, kol pakils dvigubai. Tada sušššminkykite rankomis ant minkymo lentos. Suvoliokite 1,2 ilgio volelį ir jį surieskite į riestainį. Riestainį palaikųųykite šiltai, kol pakils dvigubai. Padėėėėkite ant sviestu pateptos skardos, dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipnsių, ir kepkite 20-30 minučių.
Tik ką iš orkaitės išimtą riestainį apibarstykite cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!