Vengrinių slyvų pyragas su saulėgrąžomis

Ingridientai:
Tešlai:

300 g miltų;
20 g mielių;
Apie 125 ml pieno;
1 valg. š. cukraus;
Žiupsnelis druskos;
1 kiaušinis;
60 g minkšto sviesto;
100 g smulkiai maltų saulėgrąžų sėklų;
Miltų kočiojimui;
Riebalų skardai ištepti.

Įdarui:

1,5 kg vengrinių slyvų;
6 valg. š saulėgrąžų sėklų;
4 valg. š. stambių cukraus granulių.
Gaminimas
Miltus persijoti į dubenėlį ir viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles, supilti drungną pieną, šiek tiek miltų ir paruošti įmaišalą. Pabarstyti cukrumi ir miltais. Uždengti ir palaikyti šiltoje vietoje apie 10 min. Įmaišalo paviršiuje turi atsirasti įtrūkimų. Į dubenėlį su įmaišalus dėti minkštą sviestą, įmušti kiaušinį ir suberti druską bei maltas saulėgrąžų sėklas. Elektriniu maišikliu suminkyti vientisą tešlą. Ji turi lengvai atsiskirti nuo dubenėlio kraštų. Iš tešlos suformuoti rutulį, jį kiek pabarstyti miltais ir dar kartą uždengus palaikyti, kol iškils. Tešlos tūris turi padvigubėti.

Nuplauti slyvas, jas nusausinti, išimti kauliukus ir supjaustyti į keturias dalis. Skardą ištepti riebalais. Tešlą dar kartą išminkyti ir iškočioti ant paruoštos skardos. Tešlos kraštus truputį patraukti aukštyn. Ant tešlos čerpių tvarka dėti slyvas. Jų gabalėliai turi būti arti vienas kito. Slyvos dedamos odele žemyn. Pyragą dar palaikyti 15 min., kad pakiltų. Kepti įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje 30 min. Saulėgrąžų sėklas paskrudinti keptuvėje be riebalų. Šiltą pyragą apibarstyti saulėgrąžomis bei cukraus granulėmis. Pyragą galima patiekti su saldžia plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!