Veršiena su vermuto padažu

Ingridientai:
(6 porcijos)

375 g veršienos filė,
375 g kiaulienos šoninės juostelių,
2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių,
125 g pievagrybių,
truputis druskos, pipirų.

Padažui:
30g sviesto,
1 arbatinis šaukštelis alyvų aliejaus,
1 svogūnas,
1 arbatinis šaukštelis miltų,
1 stiklinė vištienos sultinio,
0,5 stiklinės vermuto.
Gaminimas
Veršienos filė pabarstome prieskoniais ir patepame garstyčiomis. Paruoštą kiaulienos šoninę išdedame ant stalo, ant jos uždedame veršieną ir
susukame pusgaminį. Jį apkepame keptuvėje su aliejumi, tada įdedame į orkaitę ir kepame dar 10 min. 220° C temperatūroje. Padažui supjaustytą svogūną pakepame su sviestu ir miltais, įpilame 0,5 stiklinės sultinio ir pakaitiname. ĮĮ keptuvęę, kur kepė veršiena, supilame likusįį sultinįį,
trupu&#įį303;tį paverdame ir sumaiššome su keptąąąąų svogūūnųų mase. Padažžą perkožžššiame. Tada įpilame švermuto ir dar truputį paverdame. Veršieną patiekiame supjaustytą gabalėėliais ir užpiltą vermuto padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!