Veršienos kepsnys vyno padaže

Ingridientai:
1 kg veršienos kumpio,
250 g veršienos kaulų,
prieskonių,
prieskoninių daržovių,
druskos,
l/2 stiklinės pomidorų košės.

Vyno padažui:
2 svogūnai,
1 šaukštas bulvių krakmolo,
1/2 stiklinės baltojo stalo vyno (sauso vyno),
maltų pipirų,
druskos ir cukraus pagal skonį
Gaminimas
Į keptuvą sudedami susmulkinti veršienos kaulai, ant jų dedamas veršienos kumpio gabalas, įtrintas druska, sumaišyta su prieskoniais, pabarstoma susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, užpilama trupučiu karšto vandens ar sultinio ir kepama orkaitėje 1—2 val.

Padažui smulkiai supjaustytas svogūnas patroškinamas vyne, įpilama truputis sultinio, supilamas šaltame vandenyje išleistas krakmolas, paskaninama pipirais, druska bei cukrumi ir maišant pakaitinama.

Iškepęs kepsnys supjaustomas griežinėliais, dedamas į pašildytą pusdubenį, į kurį supiltas vyno padažas, pabarstomą susmulkintais petražolių lapeliais. Atskirai patiekiamos virtos bulvės ar bulvių košė. Duodama ir žalių ar raugintų bei marinuotų daržovių, vaisių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!