Vištienos salotos su avokadu ir pievagrybiais

Ingridientai:
4 porcijoms:

2 viščiuko krūtinėlės be kaulo ir odelės (apie 750 g) arba toks pat kiekis jau iškeptos vištienos
Supjaustyti 2 česnakų laiškai
1 vidutinio dydžio avokadas
1 citrinos sultys
125 g nuvalytų ir riekelėmis supjaustytų pievagrybių
2 valg. š. susmulkinto baziliko
90 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus
1 apelsino sultys
Gaminimas
Jei naudosite žalią vištieną, sudėkite ją į puodą drauge su supjaustytomis morkomis, svogūnais, salierais ir virkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol mėsa išvirs (15-20 min.). Nepamirškite druskos bei pipirų. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

Išvirtą vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir sudėkite į didelį indą. Nulupkite avokadą, supjaustykite nedideliais kubeliais ir pašlakstykite citrinos sultimis. Į dubenį toliau berkite česnakų laiškus, avokadą ir pievagrybius. Atskirame dubenėlyje šakute sumaišykite aliejų, apelsino sultis, druską ir pipirus. Gautu padažu apšlakstykite salotas, atsargiai išmaišykite ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!