Vyniotinių tešla

Ingridientai:
300 g miltų;
Žiupsnelis druskos;
40 g lydyto sviesto arba 2 valg. š. aliejaus;
1 kiaušinis;
Apie 125 ml vandens arba pieno;
Riebalų tešlai aptepti.
Gaminimas
Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipriai mesti ant lentos, kad būtų lygi ir plokščia. Tešlą padalyti į 3 dalis ir iš kiekvienos suformuoti kepaliuką. Kepaliukų viršų aptepti lydytu sviestu arba aliejumi, apvožti dubenėliu, puodu arba uždengti lininiu audeklu. Tešlą palaikyti apie 30 min. Paskui plonai iškočioti ant miltais pabarstyto lininio audinio.

Pirmiausią tešlą tempti miltuotomis rankomis, paskui- spausti delnais. Nupjauti storus kraštus ir palikti, jei tektų „lopyti“ tempiant atsiradusias skyles. Tešlą aptepti lydytu sviestu arba aliejumi. Ant tešlos lapo paskirstyti norimą įdarą, užlenkti kraštus. Juos taip pat aptepti riebalais. Keliant vieną audeklo kraštą, susukti vyniotinį. Paskui audeklu atsargiai perkelti ant riebalais išteptos skardos arba sudėti į riebalais išteptą troškinimo puodą. Vyniotinį dar kartą aptepti riebalais. Vieną po kito paruošti 3 vyniotinius ir sudėti vieną šalia kito. Kišti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 45-60 min., kol parusvės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!