Želė su vynuogėmis ir džinu

Ingridientai:
6 porcijos

400 g smulkių juodųjų
vynuogių be kauliukų,
300 ml džino,
125 g citrinų arba apelsinų,
10 ml želatinos,
600 ml vandens,
75 g miltinio cukraus.

Gaminimas
Ant vynuogių, sudėtų į dubenį, užpilame džino (60 ml pasiliekame). Pridengiame ir padedame į šaldytuvą porai valandų arba nakčiai. Likusią džino dalį supilame į puodelį, sudedame želatiną ir paliekame 5 mionutėms. Į puodą supilame vandenį, pasaldiname ir verdame ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirpsta. Verdame tol, kol vandens kiekis sumažėja perpus. Vėsiname vieną minutę.

Sudedame išbrinkintą želatiną ir išmaišome. Vynuoges su skysčiu supilame į sirupą, sudedame skiltelėmis supjaustytus apelsinus arba citrinas. Padedame į šaldytuvą, kol želė pradės stingti. Sudedame želė į 6 taures ir padedame į šaldytuvą - kol sustings. Išimame 15-30 minučių prieš tiekdami.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!