JAZMINŲ ŠERBETAS

Ingridientai:
500ml stiprios jazminų arbatos
140g cukraus pudros
1 šaukštas supjaustytų mėtos lapelių
1 šaukštas citrinos sulčių
2 šaukštai apelsinų sulčių
1 kiaušinio baltymas
tarkuotos apelsino žievelės
papuošimui

Gaminimas
Mėtos lapelius sutrinti su cukraus pudrą. Supilti perkoštą arbatą ir maišyti, kol cukrus ištirps. Supilti citrinos ir apelsinų sultis. Atšaldyti.
Mišinį per koštuvėlį supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti 2 valandas. Poto viską sudėti į nedidelį indą ir išplakti elektriniu maišykliu. Vėl supilti į plokščią dubenį ir šaldyti 1 val.
Elektriniu maišykliu standžiai standžiai išplakti baltymą. Atšaldytą ledų masęę sudėti įį gilų indąą. Baltymus atsargiai įįmaišyįkite į šerbetąą ir vėl ššaldykite. Kai sustings formuoti rutuliukus ir tiekti desertinėseŠ taurėse, papuošštusžž tarkuoto apelsino žievele.
Šerbetui tinka ir kitos kvapnios arbatos, pavyzdžiui, ramunėėliųų ar mėėtųų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!