25 rezultatų ieškant "gaminti"

Purus kiškienos arba triušienos apkepas

Mėsą supjaustyti gabalais ir sumalti mėsmale kartu su svogūnais, petražolės šaknimi ir morka. Į maltą mėsą su priedais pridėti sviesto, grietinės, įpilti vyno (sulčių), sultinio, ir viską 30 - 45 minutes troškinti. Paskui troškinį ataušinti, sumaišyti su džiūvėsėlais, prie..

Recepto vertinimas: 0

Daržovės nuo grotelių

Daržoves nuplauti, nusausinti, nuo baklažano nupjauti lapkotį, paprikas perpjauti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti išilgai 2 cm pločio juostelėmis. Cukinijas ir baklažaną supjaustyti 1 cm storio griežinėliais. Marinato komponentus išmaišyti dubenėlyje.Marinatu aptepti daržoves ..

Recepto vertinimas: 0

CUKINIJŲ KOMPOTAS SU SLYVAITĖMIS

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės. ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Auksinė karūna"

1. Torto kepimo formą išklojame pergamentiniu popieriumi, pateptu sviestu. Riešutus susmulkiname virtuviniu kombainu. Suberiame į jį miltus ir išmaišome. 2. Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sudedame į vieną dubenį, o penkis baltymus - į kitą (likusius baltymus galima užša..

Recepto vertinimas: 0

Karštas vaisių kokteilis

1. Vyšnias nuplauname, nusausiname, išimame kauliukus. 2. Ananasą supjaustome nedideliais kubeliais. 3. Persiką blanširuojame, nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais. 4. Vaisius sumaišome su cukrumi, užpilame obuolių sultis ir 10 minučių verdame, nustatę mažą kait..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiški kiaulienos muštiniai

Kiaulienos nugarinė supjaustoma porcijomis, gerai išmušama, pasūdoma, pavilgoma išplaktame kiaušinyje ir pavoliojama miltuose. Kepama gerai įkaitintuose riebaluose (abi pusės). Patiekiama, užpylus sviestu ar tuo padažu, kuriame kepė, su virtomis bulvėmis, troškintomis morkomis, ra..

Recepto vertinimas: 0

Virta triušiena su baltuoju padažu

Mėsa sukapojama gabalais, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, sudedama į puodą ir užpilama verdančiu vandeniu, kad tik apsemtų. Užvirus sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės, sviestas ir verdama, kol mėsa suminkštės. Baigiant virti, mėsa pasūdoma, supilama grietin..

Recepto vertinimas: 0

Sultingų uogų kompotas

Perrinktos uogos nuplaunamos kiaurasamtyje. Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas, karštas užpilamas ant paruoštų uogų ir uždengus laikoma šaltai 3—4 val. Pastabos: Sultingų uogų kompotą galima gaminti iš vienos rūšies uogų arba įvairių derinių, pridedant vaisių, ..

Recepto vertinimas: 4

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinis vyniotinis (Jūratės)

Trynius išplakti su puse kiekio cukraus. Baltymus iki standumo išplakti su likusiu cukrumi, sudėti į trynius, suberti miltus, krakmolą, kakavą, išmaišyti. Dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti orkaitėje 20min 180ºC. Iškepusį kepinį apdengti kepimo popieriumi, ant vir..

Recepto vertinimas: 0

Kokosiniai rutuliukai (Ramintos)

Sumaišome kondensuotą pieną su kokoso drožlėmis (šiek tiek stambesniųjų drožlių galime atidėti apvoliojimui). Pagaminus tešlą reikia iškarto gaminti rutuliukus, nes ji stovėdama stingsta ir sunkiau padaryti gražios formos rutuliuką. Rankomis formuojame rutuliukus, į kiekvieno rut..

Recepto vertinimas: 5

Vištienos vėrinukai su medaus padažu (foto)

Nuo vienos citrinos nutarkuoti žievelę, iš minkštimo išspausti sultis. Česnako skilteles sukapoti. Žalius arba džiovintus rozmarinus ir bazilikus susmulkinti, kmynus -sumalti. Žalumynus, česnakus, medų, citrinos sultis, žieveles ir kmynų sėklas sudėti į dubenėlį, užpilti tri..

Recepto vertinimas: 3

Spagečiai su graikiniais riešutais

Dideliame puode, įpylę daug vandens, šlakelį aliejaus, įbėrę žiupsnelį druskos, išverdame spagečius. Išvirusius makaronus perpilame šaltu vandeniu ir paliekame, kad nuvarvėtų. Grūstuvu sugrūdame riešutus. Gaminame padažą: keptuvėje pakaitiname grietinę, suberiame rie..

Recepto vertinimas: 0

Sušis su lašišomis ir krevetėmis

Pripilkite į puodą vandens, suberkite ryžius. Užvirkite vandenį, pridenkite puodą dangčiu ir virkite ryžius ant silpnos ugnies 15 min. Po to, nenuėmę dangčio, palikite puodą pastovėti dar 15 min. Kol ryžiai vės, į nedidelį puodą suberkite cukrų, druską, supilkite actą ir užvi..

Recepto vertinimas: 3

Pyragas su uogomis "Siurprizas" (Jūratės)

Batono dugną nupjauti. Jei batonas labai purus ir minkštimas gerai susispaudžia, jį prispausti. Galima dalį batono minkštimo išimti, o likusį prispausti. Vidų aplieti tirpintu šokoladu (šokoladą sutrupinti ir kaitinant išlydyti su šlakeliu pieno), pabarstyti smulkintais džiovintais ..

Recepto vertinimas: 0

Jautiena, troškinta su lašinukais ir daržovėmis

Kumpį ir lašinukus supjaustome kubeliais ir apkepiname įkaitintame aliejuje. Baigdami kepti sudedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir pakepiname dar 2-3 minutes. Į storasienį troškintuvą sudedame pakepintą mėsą, grūstus česnakus, įpilame vandens ir troškiname apie 10 minuči..

Recepto vertinimas: 0

Šaltalankių gėrimas (Jūratės) (foto)

Nuplautas šaltalankių uogas užpilti karštu (bet ne verdančiu) vandeniu, kad apsemtų ir palaikyti maždaug 2 min., (taip vėliau jos lengviau susimaigys). Tada vandenį nupilti, o uogas sumaigyti. Ant dubenėlio krašto uždėti dvigubos marlės gabalėlį ir nupilti susidariusias sultis. Uog..

Recepto vertinimas: 2

Cukinijų kompotas su kaukazinėmis slyvaitėmis

Kubeliais supjaustyta cukinija ir kaukazines slyvaites blansiruoti 75 C parugstintame ir pasaldintame vandenyje 4-5 min. Paruostus produktus sudeti i stiklainius ir uzpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandeni, kuriame buvo blansiruojama cukinija ir slyvaites. Vietoje aroniju sirupo galima..

Recepto vertinimas: 0

Trešnių sultys su minkštimu

Nuplautas tresnes, geriau be kauliuku, kaitinti 60-70 C temperaturoje, kol suminkstes. Tuomet pertrinti per asutini ar plastmasini tinkleli. Sultis su minkstimu reikia gaminti greitai, nes trinant i zaliava patenka daug oro, todel ji gali patamseti ir suirti nemazai vitaminu. Kad sultys nepatamsetu,..

Recepto vertinimas: 0

Aktinidijų sultys

Sultims tinka sunokusios aktinidiju uogos. Sultys spaudziamos rankomis naudojant dvigubai sudeta marles skiaute arba dvigubos marles maiseli. Isspaustas sultis supilti i emaliuota puoda, pakaitinti iki 85C, supilti i konservavimui paruostus stiklainius ar butelius ir hermetiskai uzdaryti.Sultis gali..

Recepto vertinimas: 2

Džiovintos aktinidijos

Pries dziovinant pasalinami uogu koteliai ir ziedsosciai. Is pradziu dziovinama 40-45 C temperaturoje, po to 75-80 C. Dziovintos aktinidijos vartojamos kompotui gaminti, galima deti i kepinius...

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių sultys

Prinokusias uogas gerai nuplauti ir uzpilti vandeniu, kad apsemtu. Kaitinti uzdengtas 15 min. ne aukstesneje kaip 95C temperaturoje, tik neuzvirti. Kai vaisiai suminksteja, sultis atskirti. Vaisius vel uzpilti vedanciu vandeniu, kurio imti 2 kartus maziau nei pradzioje. I 1 l vandens prideti 2 g cit..

Recepto vertinimas: 0

Sedulų sultys

Prinokusius, sveikus vaisius nuplauti, perrinkti, nusausinti, isimti kauliukus ir uzpilti cukrumi. Pastatyti siltoje vietoje ir po paros, kai cukrus istirps, sultis atskirti, pakaitinti iki 90 C temperaturos, supilti i butelius ir hermetiskai uzdaryti. Likusia mase panaudoti marmeladui gaminti...

Recepto vertinimas: 0

Riešutiniai pyragėliai II

Teslai mieles sumaisome su cukrumi, druska ir miltais. Sviesta, piena ir vandeni pasildome, sumaisome su miltais ir viska mikseriu plakame 5 min. Pastatome siltai, kol pakils. Idarui marcipanus sukame su cukrumi, dedame riesutus, vandeni, kvapus, isplakta baltyma, ismaisome. Mieline tesla isdaliname..

Recepto vertinimas: 0

Varškės tortas

Sausainius sulauzyti smulkiais gabaleliais. Sviesta, cukru ir 2 kiausinius isplakti iki purios mases. Varske sumaisyti su 2 kiausiniu tryniais. Isspausti citrinos sultis ir supilti i inda su varske, taip sudeti visus kitus produktus, sumaisyti ir pilti i forma (formos apacia iskloti vafliu lakstais)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: gaminti