Tortas „Garduolis“


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
Tešlai: 5 kiaušiniai, 5 šaukšteliai cukraus, 5 šaukštai miltų, 1/2 šaukštelio kepimo miltelių, sviesto kepimo formai. Kremui: 5 kiaušinių tryniai, 3 šaukštai miltų, 1/2 l pieno, 200 g sviesto, stiklinė cukraus pudros, kokoso drožlių, riešutų. Putėsiams: 1 1/2 šaukšto želatinos, 1/2 stiklinės virinto vandens, 5 kiaušinių baltymai, stiklinė cukraus pudros. Glajui: 200 g margarino, po 2 šaukštus kakavos miltelių ir cukraus, kiaušinis.
Gaminimas:
Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite. Baigdamos plakti suberkite cukrų ir po vieną trynius. Maišydamos berkite miltus ir kepimo miltelius. Ištepkite sviestu formą, supilkite tešlą ir kepkite, kol biskvitas pasidarys aukso spalvos. Kremui kiaušinių trynius išsukite su miltais ir pienu. Visą laiką maišydamos mediniu šaukštu virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Tada atvėsinkite, pridėkite su cukraus pudra išsuktą sviesto, kokoso drožlių, riešutų. Gautą masę tepkite ant atvėsusio biskvito. Putėsiams vandenyje ištirpinkite želatiną ir pakaitinkite. Baltymus išplakite iki standžių putų. Baigdamos suberkite cukraus pudrą, pilkite atvėsusią želatiną, maišykite ir iš karto krėskite ant kremo. Glajui ant garų ištirpinkite margariną, berkite kakavą, cukrų. Viską maišykite, kol praauš. Tada pridėkite išplaktą kiaušinį. Dar truputį pasukite ir pilkite glajų ant torto.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!