Troškinta veršiena

Ingridientai:
1kg veršienos,
prieskonių (truputis pipirų, lauro lapelis, kalendros, kardamono grūdelis),
prieskoninių daržovių (morka, svogūnas, petražolė, salieras, poras),
40 g riebalų,
truputis miltų,
1/2 stiklinės grietinės,
druskos.
Gaminimas
Veršiena su kaulais sukapojama gabalais, įtrinamą prieskoniais, sumaišytais su druska, apibarstoma miltais ir apkepinama riebaluose, kol gražiai parusvės. Tada mėsa sudedama į puodą kartu su prieskoninėmis daržovėmis, įpilama šiek tiek sultinio ar karšto vandens ir troškinama ant mažos ugnies 1/2—1 val. Baigiant troškinti, skysčio turi likti nedaug. Tada supilama grietinėlė ar grietinė ir dar truputį pakaitinama, bet neužvirinama.
Patiekiant ištroškinti didesni gabalai supjaustomi mažesniais gabaliukais, sudedami į pašildytą pusdubenį, užpilami perkoštu padažu, kuriame buvo troškinti, puošiami žalumynų šakele, raugintais agurkais, žaliaisiais žirneliais. Atskirai patiekiama bulvių ar kokių nors kruopų košė, žalių ar raugintų daržovių salotos, marinuoti vaisiai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!