Žiedinių kopūstų ir kazlėkų apkepas

Ingridientai:
1 vidutinio dydžio žiedinis kopūstas,
10-15 kazlėkų,
1/2 juodos duonos kepaliuko,
1 stiklinė pieno,
8 kiaušiniai,
100 g fermentinio sūrio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Papuošimui:
5 kazlėkai,
5 žiedinio kopūsto gabaliukai,
žalių petražolių lapelių.
Sviesto kepimo formai patepti.
Gaminimas
Duoną išbrinkiname piene ir sumalame. Sumaišome su 2 išplaktais kiaušiniais, sudedame į sviestu pateptą kepimo formą ir išlyginame paviršių.
Pasūdytame vandenyje išverdame kazlėkus ir nedidelėmis kekėmis supjaustytą žiedinį kopūstą. Paliekame papuošimui skirtus kazlėkus, o likusius sumalame arba smulkiai supjaustome, pasūdome, paskaniname pipirais ir sudedame įį kepimo formąą. Ant viršaus išdėliojame žžiedinio kopūūį;sto gabalėąlius, 5 palikdami papuoššiūūūūmui. Dubenėlyje suplakame 6 kiau#žžž3;šinius, sumašišome su sutarkušššššotu fermentiniu sūriu ir supilame ant žiediniųų kopūstųų. Virųšų papųuošiame kazlėėkais ir žiediniais kopūstais. Kepame 200° C temperatūroje. ėIškepusį apkepą puošiame petražolių šakelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!